In fiecare zi invata sa mearga, pentru ca in fiecare noapte uita cum sa o faca

marți, 17 martie 2009

Se anunta o sambata plictisitoare. Ca de obicei, Anne are prea multe planuri incat sa o includa si pe Alexandra, iar aceasta nici ca are chef de altcineva. Totusi, la ora 10, EA anunta ca toate planurile s.au schimbat. Au sa plece intr.o ora. Alexandra se bucura oarecum.
Macar are o alternativa la plictiseala. Are sa le vada pe Maria si Ana din nou, dupa destul timp. Planuiau sa mearga la un film de groaza acum cam o luna, doar Maria ade deja 18 ani, dar pur si simplu n.au mai facut.o.
Merg si EL si Andi, desi chiar nu are chef si de ei.
Reintalnirea are sa fie cu siguranta dulce, si poate chiar vor iesi pe afara seara, dar tot ce conteaza e ca ii va povesti despre Vince (tipul de care.i place la nebunie, desi l.a vazut doar odata si l.a sarutat dintr.o prostie, dar care este atat de dragut, poate putin imatur si cu siguranta mai tanar, dar bun) si despre restul, de care nu i.a mai zis nimic de mult. La randul ei va auzi noutatile despre vechii prieteni, poate chiar si despre Todd (iar asta sigur o va rascoli).
Maria, odata ce aude totul despre Vince (o poveste prea scurta) realizeaza ca e ceva rar, nemaivazut de acum doua veri. Si Ana asculta atenta, ca intotdeauna. Analizeaza totul in minte. E de.a dreptul adorabila. Ii place sa critice mereu, sa faca misto si sa puna porecle. Cea aleasa azi pentru Alexandra are, bineinteles, legatura cu parul ei deja prea lung si ars de prea multe ori cu placa de intins.
Intra si Andi in camera. Ea a auzit deja povestea si oricum nu ar interesa.o, dar ce e important este bluza pe care o poarta. EA le.a invatat sa.si dea hainele mai departe, dar bluza a nimerit chiar un moment prost. Chiar se incadreaza in discutie. Le aduce aminte amandurora (Alexandrei si Mariei, care chiar face un semn cu privirea doar de ele inteles, semn care desaemneaza clar ce le sta pe limba) de blugii aia pe care Alexandra nu a mai avut curaj sai poarte vreo data si chiar si de chilotii verzi pe care, surprinzator, i.a pastrat.
Acum e deja luni si tot ce se scurgea dragut prin memoriile lor a trecut deja de ore bune. Sunt fiecare unde ar trebui sa fie, bineinteles, separate, dar la un sfert de ora distanta (cu toate astea probabil nu se vor mai vedea in urmatoarea luna).
Totusi Alexandrei ii trece prin minte un moment de duminica dimineata. O conversatie. Sta si citeste alaturi de Ana, care e concentrata pe Maitrey ( i.a promis ca o sa.i dea carte aia cand o termina). O privire. Se uita intamplator la EA. Ea o priveste inapoi.
"Ce citesti?"
"O carte."
"Despre?"
(Nu o sa o minta. O sa spuna doar o parte din adevar. Uraste sa minta!)"O trupa rock."
"Aha...si?.. se prostesc sau fac urgii si chestii?"
"Aaaaa...NUUUU!! E mai mult despre membrii formatiei."
"Aha?"
"Aha."
Ce naiba? Chiar nu voia sa.i zica despre ce e cartea...sigur i.ar fi interzis.o. La naiba! Ultimele carti le.a cam citit pe ascuns. Ce mai conteaza? Acum sta singura si scrie. Se gandeste la Vince (Todd nici nu ii mai apare in memorie decat cand se chinuie sa si.l aminteasca), la Anne si Adela si restul. Vrea sa nu.i mai pese. Uneori ele se poarta urat cu ea. Pe cea din urma nici nu incearca sa o mai convinga ca e mai buna ca "cealalta"...stie ca nu are sperante. Pate o sa si reuseasca sa nu.i mai pese.
"Citeste!"
"Cacat! Am terminat cartea de duminica!"
"Si? Si ce? Cacat!"
"Care.i treaba cu urgie? Orgie?! Urgie!"

2 comentarii:

anca spunea...

Poate Adela nu o mai suporta pe Alexandra pentru ca niciodata,dar NICIODATA nu reuseste sa mai stea singura cu Anne.Si nu stiu daca Alexandra intelege partea asta,dar Adela e super suparacioasa doar cu ea:).
Si poate stergi si tu postul asta,pentru ca Anne si Adela erau de pe alt blog si nu inteleg de ce te bagi si in povestea asta,in care Alexandra NU e implicata cu absolut NIMIC!

Denisa spunea...

scriu ce vreau, cum vreau, cand vrau!
poate te.ai gandit ca nu Alexandra e de vina?
Unde duce asta?